Prison Info
Wie zijn we

Doelstellingen
Geschiedenis
Middelen

Wie is Jan De Cock

Boeken
Lezingen
Nieuwsbrieven
Realisaties

Activiteiten

Projecten

Binnenland
Buitenland

Samenwerking

Evenementen

Forum

Fotogalerij

Links

Nieuws

Boeken Videos...

Contact

De meest recente boeken:

"Des prisons comme hôtels"
À la rencontre de prisonniers du monde

Jan De Cock

"Hotel hinter Gittern"
Von Knast zu Knast. Tagebuch einer aussergewöhnlichen Weltreise
Jan De Cock

'Hans'
Na de Dodentocht van Van Themsche auteur: Suzanne Van Well.
De grootmoeder van Luna, het kleine meisje dat samen met haar oppas door hans gedood werd, bundelt haar brieven aan hans in een boek.
"Mijn gedachten zijn mijn tralies"
Slachtoffers en daders aan het woord I onder begeleiding van Hilde Droogné en Daniël Billiet
Cahier 11 I Unesco Centrum Vlaan
'Papa is weg' van Barbara Rottiers, Tine Van Lent
'Children of imprisoned parents: European perspectives'
'De Kelders van Congo' van Jan De Cock
'The Prison Angel' Mother Antonia's Journey from Beverly Hills to a life of Service in a Mexican Jail. by Mary Jordan and Kevin Sullivan
'A Man Escaped' by Bresson.
'The Star Rover' by Jack London.
THE LONELY MEN'S ISLAND, José Leon Sànchez, 1997 Editorial Escritores Unidos México, ISBN 1044-431-97, is a remarkable novel about the human survival, the luminous and yet bone-chilling life story of a peasant, Jacinto, who is trapped in one of the world's most infamous prison, the island of San Lucas, off the coast of Costa Rica.
 
Bookstore prisonsucks.com
Book Search
Human Rights Watch Bookstore
'The Prisoner's Wife' van Asha Bandele
 
'La Prisonière' van Malika Oufkir
 
'Een jungle van tralies en beton ' Mijn leven in een Braziliaanse gevangenis. Van Félice Debloudts de Olivera en Guy Van Gestel
 
'Crime and its Victims' by Daniel Van Ness
' Restoring Justice' by Daniel Van Ness & Karen Heetderks Strong
( 2nd Edition)
' Kill the Criminal, Save the Person- The APAC Methodology ' by Mario Ottoboni
' Transforming Criminals : An Introduction to the APAC Methodology' by Mario Ottoboni
' Sulha : Palestinian Traditional Peacemaking Process' by Elias Jabbour
' Toward Freedom' by Jorge Crespo
' Conversion Stories From Prison: Metamorphosis Behind Bars' buy Father Yves Aubry
'Bangkok Hilton' by Sandra Gregory en Michael Thierney Jonge vrouw wordt veroordeeld tot 25 jaar cel in Thailand.
 
10 questions for Helen Prejean.
'Boodschappen van leven uit de dodencel' - door  Roger
W.Mc.Gowen - mmv Pierre Pradervand
(uitgeverij Ankh Hermes)
Bijbel, toegespitst op gedetineerden

Geplaatst op 15/6 '05 om 10:19u
Door Theo Borgermans (Bron: Nederlands Dagblad)
ALMERE (RKnieuws.net) - Er komt volgende maand een bijbel, toegespitst op gedetineerden. Deze Bajesbijbel bevat naast het Nieuwe Testament ook de Spreuken en Psalmen uit het Oude Testament, aangevuld met ervaringen van gevangenen.
De Bajesbijbel wordt 14 juli geïntroduceerd en heeft 27.500 euro gekost. Het geld is bijeengebracht dankzij een actie van ruim een jaar onder de leden en donateurs.

Met het oog op de tegenwoordige gevangenisbevolking is de bijbel tweetalig.
Op de linkerpagina staat de Engelse New International Version afgedrukt, en op de rechterpagina de tekst van Het Boek. Er is gekozen voor het boek Spreuken en de Psalmen, omdat deze boeken het meest aanspreken, denkt Otter.
"En om aan te geven dat er óók een Oude Testament is.’’ Zo’n 94
(kleuren)pagina’s worden gevuld met ervaringen van gevangenen, onder anderehoe ze tot een levend geloof zijn gekomen. Verder bevat de Bajesbijbel opbouwende stukjes van geestelijk werkers en nazorgtips. Daarmee is deze bijbel volgens de uitgever een soort ’gouden gids’.
 

Terug naar boven

Boeken

Des prisons comme hôtels
À la rencontre de prisonniers du monde
Jan De Cock

"Hotel hinter Gittern"
Von Knast zu Knast. Tagebuch einer aussergewöhnlichen Weltreise
Jan De Cock

boeken
THE PRISONS HANDBOOK
The Definitive 700-page Annual Guide to the Penal System of England and Wales.

'Fitness tussen muren' van Tom HuysSport voor iedereen! ... Ook voor gedetineerden?

gym
hotelprison
'Hotel Prison'
See: Latest news/ Jan De Cock
LONG WALK TO FREEDOM, Nelson Mandela, 2000 Nolwazi Educational Publishers South Africa, ISBN 1 919762 87 6, is a personal contribution to developing and strengthening a culture both of learning and reading in South Africa. It is a shortened version of the biography "Long Walk to Freedom", and has been written so that everyone can share Mandela's experiences.
Mandela
mister nice
Mr. Nice, an autobiography van Howard Marks. He was Britain's most wanted man. He has just spent seven year in America's toughest penitentiary. During the mid 1980s Howard Marks had forty-three aliases, eightynine phone lines and owned twenty-five copanies trading throughout the world, ISBN 0-7493-9569-9, Vintage, London

Terug naar boven

Videos

"O Brother where art thou?"
DE HER-RIJZENDE MENS
In deze nieuwe kruiswegvideo laat Avimo de kunstenaars van de Lucasgezellen (Sint Niklaas) zelf aan het woord. Deze kruisweg is bestemd voor de gevangenis van Antwerpen. De staties worden door de verschillende kunstenaars van commentaar voorzien: nu eens komt de motivatie naar boven, dan weer krijgen we zicht op de inspiratie, bij nog iemand borrelt het inleven in de situatie van de gevangenen naar boven of krijgen we uitleg over de statie zelf. De verschillende staties worden aan elkaar gelijmd door indringende kruiswegmeditaties op beelden van het dagelijks leven in de gevangenis. De muren opengooien, niet wanhopen, een nieuwe mens worden, opstaan, her-rijzen… het kán. Dat is de boodschap die de kunstenaars naar de gedetineerden toe hebben willen brengen.

MUREN VAN ONMACHT
Deze video laat gedetineerden en geïnterneerden aan het woord over wat het voor hen betekent 'van hun vrijheid beroofd te zijn'.De gedetineerden zitten niet alleen achter muren van steen en beton, ze staan ook dagelijks voor een muur van onmacht om met hun verleden in het reine te komen, om iets goed te maken, om een normaal relationeel leven te leiden, om het gebrek aan toekomstperspectief te aanvaarden…

IK BEN ER VOOR JOU
Deze kruiswegbezinning is in vele opzichten ongewoon. Ten eerste gaat het hier over de kruisweg uit de gevangenis van Dendermonde, een gezamenlijk project van de Lucasgezellen uit St.-Niklaas. Bovendien ontwierpen ze allemaal hun statie vanuit de vraag: 'Wat betekent het vandaag een gevangene te zijn?' In de video tenslotte reflecteren vijf gevangenen op de etappes in de lijdensweg van Jezus, zoals uitgebeeld door deze kunstenaars. Gevangenen aan het woord, gelovige gevangenen aan het woord.Het is voor kleine, geknechte en gevangen mensen niet zo moeilijk om de diepe betekenis van Jezus' kruisweg te doorgronden Hij heeft immers het lot van "de kleine", van de "boosdoener" gedeeld. Hij heeft de lijdensbeker gedronken tot de laatste druppel.De video begeleidt ons langs de staties van deze kruiswegbezinning, en laat ons terzelfder de sfeer van de gevangenis aanvoelen. Een getuigenis vanuit de gevangenis, maar vooral een sterk geloofsgetuigenis.

EEN MENS OP DE WERELD
Kunst als bevrijdende therapieGedetineerden laten zich bevragen door een kunstwerk in de gevangenis van Brugge. 'Wie ben ik?' is de vraag die klinkt langs alle kanten. In hun antwoorden houden zij de maatschappij, de mensen buiten-de-muren, een spiegel voor. 'Wat is echte vrijheid?' 'Wat zijn de echte waarden van het leven?' De gedetineerden kijken uit naar de dag dat ze terug op een wagon kunnen stappen en de toekomst tegemoet kunnen rijden.Zal de maatschappij hen die horizon ook gunnen? Gedetineerden zijn immers ook maar 'mensen op de wereld, niet meer maar ook niet minder'.Helen Préjean:De Amerikaanse religieuze achter de speelfilm 'Dead Man Walking'. Lucette Verboven ontmoet de echte zuster Préjean in de V.S.A. Vragen bij het (Amerikaanse) systeem van rechtspraak en executies.

Dom Laurence Freeman
Deze bezieler van het Internationaal Christelijk Meditatiecentrum (Londen) getuigt van de vruchten van meditatie in de gevangenis. Bevrijdende inzichten!Elaine McInnesAls missionaris in Japan leerde ze de zenmeditatie kennen. In Manila werkte ze voor 't eerst met gevangenen. Later werd ze directeur van een vormingscentrum voor meditatie in gevangenissen in Oxford.Bruno Van der MaatEconoom en theoloog van vorming, werkt deze hoogleraar in de gevangenis van Arequipa, Peru als aalmoezenier, bekommerd om met de mensen samen iets diepers te beleven dat zin geeft aan het leven.

The Internet Movie Database
'The Green Mile'
"The Green Mile" is told in a flashback narrated by Paul Edgecomb to his friend Elaine Connelly. Edgecomb is now living in an old-age home some six decades after working as the head guard on Death Row at Cold Mountain Penitentiary. Edgecomb's tour of duty at Cold Mountain in the Depression-era South included watch over a quartet of killers awaiting their final walk down "the Green Mile," the stretch of green linoleum flooring that took convicts from their jail cells to the electric chair.
San Quentin
Mc queen

San Quentin
Pat O'Brien and Humphrey Bogart

PapillonSteve
McQueen and Dustin Hofman

alcatraz
prison

Escape from Alcatraz
Clint Eastwood

Penitentiary
Jamaa Fanaka

Terug naar boven

Muziek

Prison Songs (prisonwall.org)Music by prisoners or performed for prisoners. Traditional prison blues, prison concerts, and other material.
Jonny cash
Those prison

Johnny Cash at San Quentin

Those prison
BluesRobert pete Williams

prisonier
cd

Prison Songs
Historical recordings from Parchman Farm 1947-48.
Volume one: Murderous Home

20 To Life
Prison BluesSongs from the Angola State Penitentiary

See source: Link

Terug naar boven

Musea

 

Roben Ilsand
Robben Island Museum Robben Island Museum (RIM)
Operating as a site or living museum, aims to develop the island as a national and international heritage and conservation project for the new millennium. In managing its resources and activities, RIM strives to maintain the unique symbolism of the island, nurture creativity and innovation, and contribute to socio-economic development, the transformation of South African society and the enrichment of humanity.
halolo
Prison de Hoa Lo
texas
Texas prison museum.
Prison Museum List
A comprehensive list of prison museums and related institutions on the Internet.
Gevangenismuseum Veenhuizen
TUOL SLENG
Museum of Genocide The museum is housed in an old school. The schoolrooms were converted to prison cells ranging from the size of a small dining room to cells as small as three or four feet square.

Terug naar boven

 

Infos